Ophef over ‘onveilige’ Intro-app LinkedIn

De nieuwe iOS-app Intro van LinkedIn is volgens sommige experts een droom voor kwaadwillenden. Privégegevens zouden voor hackers eenvoudig te achterhalen zijn, meldt New York Times.

Intro voegt LinkedIn-gegevens toe aan e-mails door ze om te leiden naar de eigen servers. Daarbij worden de berichten gescreend op relevante informatie. De mailtjes moeten voor dat proces worden ontsleuteld en opnieuw worden versleuteld. ‘Het risico is dat je een mailbox vertrouwt die door LinkedIn wordt gerund. Die inbox is een doelwit voor mensen die je e-mail willen lezen’, stelt Richard Bejtlich.

De topman van cybersecuritybedrijf Mandiant denkt niet dat de mensen die Intro al gebruiken een goed beeld hebben van de veiligheidsrisico’s. ‘Dit soort aanpassingen wordt gemaakt onder het mom van een nieuwe feature of om de snelheid te verhogen, maar in dit geval blijft er maar zeer weinig over van het idee dat mailtjes alleen terechtkomen bij de persoon naar wie je ze stuurt en nergens anders.’

LinkedIn kwam vorig jaar in het nieuws omdat hackers zes miljoen wachtwoorden van gebruikers hadden buitgemaakt. De digitale beveiliging was naar verluidt onder de maat. Vorige maand stapte een aantal gebruikers naar de rechter. Ze claimden dat LinkedIn niet op de juiste manier met hun gegevens is omgesprongen.

bron: BuzzT

 

Uw computer virusvrij maken of meer willen weten over beveiliging? Klik dan hier

https://qccs.nl/computerhulp-pc-en-computer-reparatie/