Microsoft waarschuwt Windows XP-gebruikers met pop-up

Microsoft gaat Windows XP-gebruikers waarschuwen met behulp van pop-ups. Ondersteuning voor XP loopt op 8 april af.Microsoft gaat Windows XP-gebruikers waarschuwen met behulp van pop-ups. Ondersteuning voor XP loopt op 8 april af. Dat meldt Microsoft. Om XP-gebruikers op de hoogte te stellen, gaat Microsoft pop-ups inzetten. Daarin wordt gewaarschuwd voor het naderende einde van de ondersteuning voor Windows XP, waardoor het systeem onveilig kan worden.

Voor gebruikers die niet zeker weten welk besturingssysteem ze hebben, ontwierp Microsoft de website AmIRunningXP.Daarnaast komt de software-gigant met het programmaatje PCmover Express for Windows XP. Daarmee kunnen XP-gebruikers eenvoudig hun bestanden en instelling migreren naar Windows 7, 8 en 8.1.

Microsoft werkt daarvoor samen met Laplink, die ook een betaalde variant heeft om programma’s over te hevelen van Windows XP naar een nieuwe Windows-versie.

Uit onderzoek van NU.nl bleek onlangs dat veel gemeenten nog gebruik maken van Windows XP en niet op tijd over kunnen schakelen naar een nieuwe Windows-versie.

 

Bron: NU.nl