Domeinnaam registreren bij Qccs ICT

Qccs DesignWilt u een website voor uw bedrijf? Dan kiest u een domeinnaam: een internetadres, zoals www.qccs.nl. Registreer uw domeinnaam zo snel mogelijk, ook als u niet meteen een website gaat maken. Door te registreren voorkomt u dat anderen u voor zijn.

Domeinnaam registreren

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) registreert domeinnamen. Hoe regelt u dat? Eerst kiest u een domeinnaam. Hiervoor gelden verschillende eisen, zoals het aantal tekens waar de naam uit mag bestaan. Op de website van SIDN kunt u nakijken welke domeinnamen al geregistreerd staan. Vervolgens kiest u een zogenoemde registrar die voor u de domeinnaam aanvraagt bij SIDN, dat kunt u dus niet zelf doen bij SIDN. U betaalt abonnementskosten voor uw domeinnaam aan de registrar.

Domeinnaam als merk

Domeinnaamregistratie alleen levert geen merkbescherming op. U mag bijvoorbeeld niet zomaar een bestaand merk (dat niet uw eigendom is) in uw domeinnaam gebruiken. Bedrijven willen op die manier soms meeliften op de naamsbekendheid van een merk.

Domeinnaam als handelsnaam

U kunt uw domeinnaam ook als handelsnaam laten registreren bij de KvK. Hierbij gelden 2 voorwaarden:

  • Uw bedrijf moet ook onder deze naam naar buiten treden.
  • De domeinnaam moet voldoen aan de regels voor een handelsnaam.

 

Tip: registreer uw domeinnaam voor u zich inschrijft bij de KvK

Registreer uw domeinnaam alvast voor u zich inschrijft bij de KvK. Ook als u nu nog geen plannen heeft voor een website, is het verstandig om de domeinnaam van uw bedrijf te registreren. Dit voorkomt dat iemand anders u voor is. Dit gebeurt helaas vrij vaak.

Meer weten?

Bij Qccs ICT helpen wij u graag met het registreren van uw domeinnaam naam. Maak online een afspraak of bel gratis naar 0800 397 37 80.

 

Zie ook: kvk.nl